Skip to content
Så vigtigt er venskab

Venskab fylder mere og mere i vores hverdag. Familien er blevet udbygget med personer, som vi har samklang og interessefællesskab med. Venskaber bliver vigtigere og vigtigere. Det er der en spirituel forklaring på ….

Vi er nemlig sociale væsener, kodet til at knytte os til andre på livets vej. Det er vores spirituelle udvikling at få nye mennesker ind i vores relationskreds. Vi er ikke bestemt til at være isolerede, afskåret fra vores medrejsende på denne store kosmiske rejse, som vi befinder os i.

 

 

Vi har venskaber, fordi det træner os i medmen-neskelighed, accept og tolerance, og i sidste ende leder venskabet os mod den helt store af alle kærlighedstyper – Alkærligheden. Den ultimative kærlighed, der er så svær at opnå, så vi kun ser en lille flig af den igen og igen.

Spirituelt kan man med venskabet fjerne fjendskabet mellem sig selv og andre, fordi venskabet som sagt er en begyndende træning i næstekærlighed på vej mod Alkærligheden.

Fjendskab kan ikke besejres med fjendskab – kun med venskab!

Fjendskab fjernes med venskab, som had fjernes med kærlighed, og krig fjernes med fred.

Som det blev sagt af forfatteren André Gide:

”Venskabet er kærlighedens forstue.”

Bekendtskaber og sociale mediers ”venner” er forstadiet til venskaber, hvis vi udvider, forstærker og ønsker at gå dybere end blot at røre i overfladiskhedens gryde.

Intet er så stærkt som at række sin bevidsthed/hånd ud og sige ”Her er jeg – er du der?” Først må man styrke sig, og ikke lade sig slå ud af et nej – det er ikke et nederlag. For ikke alle bekendtskaber egner sig til venskab. Frekvenser og svingninger er ikke ens. Og måske vil skæbnen blot forskåne dig for ubehag. Det kan vi ikke overskue.

Det kan altså altid ”betale sig” at træne i venskab. Tolerance forstærkes ved venskab, fordi sande venskaber er sympati uden nogen kønstiltrækning. Og derude findes ingen fremmede – kun venner, som vi endnu ikke kender! Så … ræk ud – sæt dig et mål: at få flere venner. Simpelthen fordi det er god kærlighedstræning, og fordi det vil berige dit liv!

 ”Af alle de gaver, som Det Vise Forsyn har givet os for at forme livet absolut lykkeligt, er venskabet det skønneste”, sagde filosoffen Epikuros.

Gode råd om venskaber kunne være at fortælle en ven, hvad der er enestående ved ham eller hende. Det har vi alle brug for. At give en ven ærlige råd uden at være docerende. At være livgivende og holde kontakten. At fortælle dine venner, hvad du er begejstret for – hvad der virkelig betyder noget for dig.

Gamle venner er særlige. Hold liv i venskabet. For en sand gammel ven er en, som forstår din fortid, tror på din fremtid og accepterer dig fuldt ud, som du er i dag!