Skip to content
Spis latter og glæde hver dag

Det er ernæring, vi taler om. Hvad vi nærer os med – og det handler ikke bare om at spise, men langt mere om, hvad vi putter ind i sindet.

Grin med og bliv glad – for al forskning og logik siger, at det virkelig er fornuftigt at fnise, grine, klukle, vælte sig ud i en lattersalve eller bare skraldgrine – helst hver eneste dag. Faktisk viser undersøgelser, at tre til fem minutters latter kan fordoble antallet af hjerteslag. For at det ellers skal ske, skal du fx sidde tre anstrengende minutter i en romaskine. Så godt virker latter! Og så er der også en masse spirituelle ”point” at få med samtidig!

Latter er en udvendig væremåde, som indvendig udspringer fra en af de tilstande, som vi meget gerne ville være i hele tiden. Det er glæden, vi taler om. Eller lykken, som ofte indeholder glæden.

Og med hensyn til lykke aner vi, at vi selv skal skabe den. Ligesom vi selv skal købe, tilberede og servere mad. Således skal vi selv skabe lykken. Det var Dalai Lama, der sagde: ”Lykke er ikke en færdigvare. Den kommer af dine egne handlinger.” Og vi ved jo alle, at færdigretter – lige til at købe – ikke smager lige så godt som hjemmelavet mad. Så lad os bare tage tjansen med at skabe lykke.

Latter og glæde kan befordre lykken. Latter er, som vi erfarede for lidt siden, en slags indre jogging. Og vi har så godt af spirituel motion – lige så godt som den fysiske. Den indre jogging skaber desuden fantastisk gode livsbetingelser for dine små mikrovæsener – atomer og celler – og de større organvæsener. For du er jo deres ”klode”, der bestemmer deres vejr og levebetingelser m.v. Dertil kommer bivirkningen: mere sundhed til dig!

Men hvem kan skabe en latter sådan ud af ingenting? Gå en tur på nettet og find selv latterklubber, latterforeninger og forslag til latter. Se YouTube-videoer med latter. Det smitter! Også selvom det starter som en kunstig aktivitet. Snart griner du bare af det latter-lige og er i gang med at få en rigtig sund indre jogging.

Her skal man ikke glemme, at latter kan være en risiko for din sygdom!
Simpelthen fordi du genopretter balancetilstande både af kemisk, elektrisk og energetisk karakter. Vel at mærke både i din fysiske og energetiske krop. Det virker faktisk bedre end så mange medicinske hjælpemidler.

Skal du have noget dybere spirituelt ud af latter og glæde, skal du bruge denne træning bevidst. ”Lige så hurtigt som en fisk kan bevæge sig i vandet, lige så hurtigt kan du skifte til en lykkelig afbalanceret væremåde.” Ordene her kommer fra en, som har knoklet og arbejdet med sig selv og dermed kan lægge vægt bag ordene. Det er Tarthang Tulkn Rinpoche – en tibetansk lama.

Det skal vi huske! At vi hurtigt kan skifte stemning med viljens kraft. Desuden ligger lykkens hemmelighed ikke i at gøre det, som du gerne vil gøre, men mere i at kunne lide det, som du skal gøre. Altså organisere en anden stemning og attitude til det, som du har gang i. Din lykke, din stemning og din atmosfære danner du selv hele tiden!

Hvad så, når de negative tanker overfalder mig? Så må du i gang med en ”tankestopkontrol”. Klask fx håndfladen mod væggen og råb: ”Stop”. Eller ring med en lille klokke, som du har stående på dit bord. Hav en seddel på dig, hvor der med store bogstaver står skrevet ”STOP”. Eller hav en elastik omkring håndleddet, som du hårdt svirper dig selv med for at stoppe de negative tankers runddans i din bevidsthed.

Derefter: lav modpol! Tænk positive, opbyggende tanker om dig selv, andre eller det, som du har gang i – ja selve livet. Husk også, at du har hjælp fra den ikke-fysiske verden, og at du altid kan bede en bøn om hjælp!

Naturvidenskabelig forskning viser lige nu, at du har 50 % af din holdning med dig fra fødslen. Din livssituation – altså det, du udsættes for – spiller ikke mere end 10 % rolle for din holdning, og måske er det lidt overraskende, at du så har 40 % at ”lege” med = at kunne påvirke med din vilje. Faktisk viser undersøgelser, at bare du fører en taknemmelighedsdagbog, hvor du hver dag nedskriver alt det, som du vil takke livet for i dag, så kan du for alvor ændre de 40 % fra negativ holdning til positiv holdning.

Åndsforskningen giver dig endnu bedre kort på hånden. Den påviser, at også de 50 % er i dine hænder. Fordi det blot er de tillærte evner, som du gennem de seneste fem liv har øvet dig i, der udgør de 50 %. Og evner kan forandres. Ved at tilføre nye evner, der indeholder netop de handlemåder, som du ønsker skal være dine fremtidige. Så 50+40 % = 90 % kan du altså ændre – og da de 10 % udgør virkninger af dine egne årsager fra tidligere – fordi du altid oplever det, som du selv har skabt – så kan du med nye handlinger skabe nye årsager. Dermed forvandler du de sidste 10 % og får dem ind under din bevidste vilje.  Vupti – regnestykket viser, at du nu kan skabe lykke, glæde og nye evner 100 %.

Du er jo en bevidsthed, der bruger en krop. Og dine gener, dna osv. er skabt af dig. Da du nu er begyndt at bestemme mere og mere over livet gennem dine bevidste tanker, følelser og handlinger, bliver du en mere og mere bevidst skaber af dit liv.